KONTORET FOR PSYKOGEOGRAFI

Nonprofit-forlag kortlægger en generation af unges psykogeografiske landskaber
 
Tre unge fra nonprofit-forlaget Ordskælv kortlægger over 100 unges psykogeografiske landskaber. Med en billedkunstnerisk metode tegner de unge psykogeografiske kort, udtrykker sig kreativt og kritisk, og inviterer lokalpolitikere og ledere af kulturinstitutioner med til debat.

Psykogeografi er en kunstnerisk metode-værktøjskasse med legesyge, opfindsomme strategier til at udforske det lokale med, som initiativtagerne Carolina Delfs, Mia Burrett og Thore Davies fra non-profit forlaget Ordskælv bruger til at kortlægge, hvordan lokale omgivelser har indflydelse på unges psyke. De udtryksfulde og letaflæselige kort skal give næring til vigtige samtaler om lokalsamfund mellem unge og beslutningstagere ved en række debatarrangementer, hvor unge og lokale beslutningstagere skal debattere kortene.  
 
De psykogeografiske kort bliver produceret ved en omrejsende workshop på lokale kulturinstitutioner. Her tegner de unge deres kort over lokalområdet, interviewes om kortenes udformning, og de historier, de her fortæller, skal gøre beslutningstagere i kommunen klogere. Hvilke institutioner vælger unge at tegne med på deres kort? Hvilke områder opleves dragende, tæt på, langt væk? Hvilke vækker afsky og utryghed?
Det er dét undersøgelsen drejer sig om: Psykogeografiske fikspunkter - og øge bevidsthed om de unges omgivelser. Vil de unge imidlertid markere kulturinstitutionerne på deres kort? Og tør kulturinstitutionerne høre hvorfor og hvorfor ikke? Kortene og deres fortællinger samles og udgives i en bog, der udkommer fra forlaget Ordskælv i 2021.
 
Ungdommens Psykogeografiske Landskaber er skrevet ind i den regionale kulturaftale “Kulturmetropolen”, som er en aftale mellem ni kommuner og kulturministeren, og har senest modtaget en donation fra Nordea-fonden på 100.000 kr. Ungdommens Psykogeografiske Landskaber kortlægger omkring 120 unges oplevelser af deres lokalområder. De foreløbigt syv kommuner, der indgår i projektet, er Albertslund, Ishøj, Rødovre, Herlev, Furesø, Fredensborg og Helsingør. I hver kommune afholdes workshops i lokale kulturhuse, der indgår som samarbejdspartnere i projektet.

Kontakt os
Kontoret for Psykogeografi
Ordskælv
Flæsketorvet 68, 1711 København V
Kontaktperson: Thore Davies
Mail: kp@ordskaelv.org
Tlf. 28 90 07 16

Sociale medier
#uskik
#kulturmetropolen
@kulturmetropolen
@ordskaelv

about image
Psykogeografisk kort over Vanløse med Damhussøen og krydset Peter Bangs vej/Ålekistevej/Grøndals Parkvej.
Agnes, Vanløse, 16 år: “Dødningehovedet i venstre side! Det er et vejkryds med fem veje, hvor der var en pige, der blev kørt ned engang. Det er bare sådan et sted, hvor jeg, da jeg var lille, fik at vide, ”ah-ah-ah” – ”træk din cykel, når du skal over dér!”. Det er bare stedet for højresvingsulykker. Det er bare et farligt sted.”

Partnere:

Image
Image
Image
Image

Holdet bag:

© 2009 - 2021
Ordskælv
Kontor 237, Flæsketorvet 68
1711 København V, Danmark
CVR: 32373208
Privatlivspolitik - Cookiepolitik
payment-card-img